Blog Meny

Latest posts

 • Probiotika efter covid 19
  Probiotika efter covid 19
  92 Views

  I Hälsa och Funktionsmedicin kan vi läsa en intressant artikel om en studie på luftvägsinfektioner och probiotika, så om du har haft covid 19 se då till att rusta upp din tarmflora.

  Läs mer
 • Melonfasta
  Melonfasta
  154 Views

  Ibland behöver kroppen en reboot, för att komma ikapp och starta om viktiga system i kroppen. Jag gör emellanåt en fasta för att kicka igång kroppen och boosta upp men viktiga vitaminer och mineraler, på så vis kan kroppen orka med att rensa ut toxiner och parasiter som fått fäste. Vi kan också rensa ut virus och bakterier om vi lägger till örttillskott till fastan.

  Läs mer
 • Zink
  Zink
  63 Views

  Zink är ett livsnödvändigt mineral som finns i alla våra celler. Det ingår i hundratals enzymer i kroppen och behövs för god motståndskraft mot infektioner. Det finns också forskning som tyder på att zink skulle kunna balansera ett överaktivt immunförsvar och minska allergiska reaktioner. Det beror på att zink aktiverar immunförsvarets T-celler samtidigt som det inaktiverar inflammatoriska ämnen utan att dämpa immunförsvarets normala funktion.

  Läs mer
 • Kostfibrer kan förbättra vårt minne
  Kostfibrer kan förbättra vårt minne
  69 Views

  När vi blir äldre drabbas vi lättare av kronisk inflammation i hjärnans immunceller som kallas mikroglia. Då produceras olika kemikalier som är kända för att försämra våra kognitiva funktioner. Detta är en anledning till varför gamla ofta får sämre minne.

  Läs mer
 • Celiaki och glutenintolerans
  Celiaki och glutenintolerans
  79 Views

  Celiaki, eller glutenintolerans som det också kallas, är en autoimmun sjukdom som drabbar omkring 2 procent av oss svenskar, och den ökar nu bland barn, speciellt de som äter mycket gluten. Celiaki innebär att kroppen angriper den egna vävnaden i tarmen när man äter något med gluten i. Vanliga symtom är magbesvär, trötthet, viktnedgång och blodbrist. Men det finns också ett annat tillstånd, glutenkänslighet, där symtomen kan likna dem vid celiaki – gaser och uppsvälld mage, kramper i magen,...

  Läs mer
 • Aknehud
  Aknehud
  102 Views

  Akne är något som alla kan drabbas av under livet, det är väldigt förknippat med tonåren men idag är det många som lider av vuxenakne, vad är skillnaden och vad kan vi göra för att motverka den.

  Läs mer
 • Koppning av ansikte
  Koppning av ansikte
  142 Views

  Koppning av ansikte är fantastiskt skönt och avslappnande, behandlingen är lätt att göra på sig själv och motverkar linjer och rensar ut orenheter. 

  Läs mer
 • Zinktillskott minskar inflammationer
  Zinktillskott minskar inflammationer
  85 Views

  Kronisk inflammation har konstaterats vara en bakomliggande orsak till de flesta av våra kroniska sjukdomar, spårämnet Zink har inflammatorisk verkan genom att det minskar frisättningen av inflammatoriska markörer. I en metaanlays och översikt av 12 kliniska studier tittade man på effekten av zinktillskott på inflammation. Resultatet visade att zink minskade nivåerna av det inflammatoriska ämnet interleukin 6.

  Läs mer
 • Sulfatfritt Schampo
  Sulfatfritt Schampo
  160 Views

  I detta inlägget Pratar Bruns om sulfater och varför du inte vill ha dom i din hårvård Bara för att ett schampo är sulfatfritt behöver det inte betyda att produkten är fri från andra skadliga kemikalier. ALLA våra produkter är fria från de skadliga ingredienserna som finns på marknaden. Till exempel sulfater, silikoner, parabener, PEG, tungmetaller, SLS, SLES, mineraloljor och fria från GMO.

  Läs mer
 • Maria Åkerbergs Solskydd
  Maria Åkerbergs Solskydd
  120 Views

  Detta är ett inlägg från Maria Åkerbergs sida men vi vill gärna lyfta deras fantastiska solskydd och samtidigt få dela hur de funkar och hur solens strålar funkar, vi älskar Maria Åkerbergs produkter och så även solskydden <3 Vi använder det fysikaliska ämnet Titandioxid som solfilter. Det lägger sig på hudytan och reflekterar solens UV-strålar, ungefär som en spegel. Det klassas som en säker ingrediens i våra solskyddsprodukter, både för hälsan och för miljön. Ämnet är varken...

  Läs mer
 • Drick hälsofrämjande grönt Te
  Drick hälsofrämjande grönt Te
  124 Views

  Kort bakgrund om grönt te Grönt te kommer från tebusken precis som svart te men tillåts inte oxidera i samma utsträckning, vilket gör att tebladen får behålla sin gröna färg men även ger teet andra egenskaper än svart te. Förr användes grönt te som ett läkemedel i asien och vi förstår varför.

  Läs mer
 • Morotssoppa
  Morotssoppa
  115 Views

  Jag lagade en supergod soppa häromdagen som jag måste dela med er, både nyttig och enkel att laga.

  Läs mer
Showing 1 to 12 of 17 (2 Pages)