fbpx

Provsmakning

I lördags hade jag en kund som under en öronoperation förlorade smaken på halva tungan, den förväntades komma tillbaka men efter att det nu gått två år och ingen förändring har skett kom han till mig för hjälp.
Jag satte akupunktur, fyra nålar i händerna, två i varje hand enligt Acunova metoden, en ganska skeptisk kund började efter ca 3 minuter att smacka med munnen.
Jag undrar -Hur går det?
Kunden förklarar att han börjar känna metallsmak i munnen, något läkarna hade förklarat att det kunde ske när smaken började komma tillbaka.
Vi kände nog båda en förvåning över hur fort det gått och en enusiasm över att det började hända saker, vi väntade lite och flyttade sedan nålarna något.
Kunden fick ett litet fat med tomat, choklad och ett glas blåbärsjuice för att kunna provsmaka och känna om smakerna förändras något.
Efter ca 10 minuter började tungan sticka lite.*
Efter ca 20 minuter provsmakade hen och kunde inte säga att det blivit någon betydlig skillnad.
Efter ca 40 minuter och ännu en provsmakning tyckte hen att det blivit en förändring att hen kunde känna syrligheten bättre i den sidan som förlorat smaken efter operationen.
 
En vad jag tycker är en mycket lyckad behandling där man tydligt kan se att man kan påverka problematiken och det betyder alltid att man kan komma ännu längre på fler behandlingar.

Lämna ett svar