fbpx

Varför bör vi äta tillskott?

En av de vanligaste komentarerna när jag rekommenderar ett tillskott är -nej men jag äter bra! och det tror jag på, men jag tror inte att det räcker ändå.
Idag lever de flesta av oss ganska stressiga eller aktiva liv, det resulterar i att vi förbrukar vitaminer, mineraler och antioxidanter i större utsträckning än vad vi skulle göra vid ett lugnt och stillsamt liv.
Vi äter mer halvfabrikat som har ett lägre näringsinnehåll, mindre färska grönsaker, rotfrukter och bär som ger oss de där fantastiska enzymerna som hjälper till att bryta ner maten för att vi ska kunna ta upp den näring vi får i oss från maten.
När maten väl kommer ner till tarmsystemet där stort upptag av näring sker så är det stor del av oss som har en belastad tarmflora, hämmad av kaffe, pencillinkurer och stress så att de dåliga tarmbakterierna har fått ett större övertag än de goda.

Idag är det även hög belastning på bönderna att få fram de råvaror de producerar och vi stressar gärna produktionen av livsmedel för att få så många skördar som möjligt per säsong. Man vill också få ut så mycket av varje skörd vilket betyder att man besprutar fälten med pecticidmedel, dessa tar i sin tur död på microorganismerna i jorden som skapar näringen till plantan och gör den mer näringstät.

Listan kan bli lång, men det finns även saker vi kan göra för att öka på näringsintaget i vår vardag.
Ät gärna råkost av kål, rödbeta eller morötter varje dag -dessa fungerar som mat till dina goda bakterier i magen.
Välj ekologiskt när du kan –Inte bara för att de har ett lite högre näringsvärde utan för att du även får i dig lägre mängd av pecticidmedel.
Ät frukt, grönt och bär varje dag så att du får i dig näringstätare livsmedel men även de som är antioxidantrika.
Minska på kaffekonsumptionen– Kaffe hämmar upptaget av flera vitaminer och mineraler, samt så belastas vår tarmflora av kaffe.
Börja ditt mål mat med grönsaker -dessa innehåller enzymer och hjälper matsmältningen och ökar därmed upptagningsförmågan av näring.

Jag tar inte tillskott varje dag, men jag försöker att alltid ha perioder där jag boostar upp kroppen med tillskott och då väljer jag alltid näring som kommer från frukt och grönt. Jag tror att upptaget blir bättre när kroppen känner igen vart den kommer ifrån.
Under stressiga perioder är jag extra noga för att stress förbrukar mer näring, just nu börjar jag mina morgnar med Supervitalis från Holistic samt en tesked Derma Collagen från Alpha Plus.
När jag äter dessa känner jag att jag får mer ork och ett stabilare blodsocker och störst skillnad märkar jag på håret som börjar växa som ogräs och får mer lyster. Jag har kunskapen så att jag vet att näringen gör så mycket mer för kroppen men när jag känner eller till och med ser att det händer saker så är det som ett kvitto mig att det funkar, att kroppen tar upp näringen på rätt sätt.

Jag har haft många kunder som gjort en mineralbalansering efter en hårmineralanalys och blivit av med håravfall, trötthet, hudproblem så som eksem och utslag och detta efter att ha fått en bra balans med mineraler och vitaminer.
Det är fantastiskt att få jobba med och hjälpa människor!